You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.
logo

Macrofotografie

Macrofotografie betekent feitelijk close-up fotografie. Je wilt bepaalde onderwerpen zo dichtbij mogelijk fotograferen. Bijvoorbeeld een bloem of een vlieg op een bloem die je volledig op je foto wilt hebben (of juist een close-up van de vlieg). Al het micro leven zoals spinachtige alle andere kleine insecten leg je vast door middel van macrofotografie.

Officieel spreek je pas van een macrofoto als het onderwerp op ware grootte op de beeldsensor wordt afgebeeld. Het onderwerp wordt dan noch vergroot noch verkleind. Met een verhouding van 1:2 is het sensorbeeld slechts de helft van het origineel en spreken we eerder van een close-up. Groter maken dan in werkelijkheid kan ook. Met een verhouding als 2:1 of hoger kun je minieme details echt enorm opblazen.

Macrofotografie is één van de makkelijkste manieren om aan je onderwerp te komen, maar één van de moeilijkst uit te voeren vormen van fotografie.
Het is leuk om te doen en niet alleen om kleine beestjes groot in beeld te brengen, ook van alledaagse dingen kun je met deze tak van fotografie iets bijzonders maken. Het grote voordeel is dat er altijd wel iets te fotograferen is en je er niet persé op uit hoeft.

Ga maar eens op kijken in je eigen tuin en je zult prachtige mogelijkheden vinden om te fotograferen. De meeste camera's hebben een close-up stand ("tulpje"), het is niet perse nodig om een speciale macro lens aan te schaffen alhoewel deze wel het beste resultaat geeft.

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0