You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.
logo

Winterse buien

Sneeuw, Harlingen

Fotograferen in de sneeuw

Fotograferen in de sneeuw is in Nederland geen alledaagse gebeurtenis, maar zodra er sneeuw ligt nemen we graag foto’s.

Sneeuw, Harlingen

Je kunt niet zomaar snel je camera pakken en beginnen met fotograferen. Fotograferen in de sneeuw vereist enige voorbereiding en er zijn diverse dingen waar je op moet letten.

Als je buiten in de sneeuw gaat fotograferen is het handig om warme en waterdichte kleren te dragen. Eventueel zou je ook speciale fotohandschoenen kunnen kopen. Dit zijn handschoenen die speciaal zijn ontwikkeld voor koude weersomstandigheden en ideaal in de wintermaanden om je handen warm te houden tijdens het fotograferen.

Sneeuw is in feite water. Zorg er altijd voor dat je camera goed beschermd is tegen het vocht. Neem je camera mee in een cameratas.

Snelle temperatuurverschillen zorgen voor condens, probeer dat te voorkomen. Als je met je camera weer thuis komt kun je de camera het beste eerst op een koele plaats leggen of nog even in je fototas laten zitten. Zo kan de camera weer rustig op temperatuur komen.

Belangrijk is dat de batterijen van je camera opgeladen zijn. Batterijen lopen bij koud weer sneller leeg. Neem, als je die hebt, extra batterijen mee en bewaar die in bijvoorbeeld de binnenzak van je jas, zodat de batterij warm blijft.

Als je gebruik maakt van een DSLR is het handig om vooral op heldere dagen je zonnekap mee te nemen.

Sneeuw, Harlingen Sneeuw, Harlingen

Comments are closed.